top of page
Sök
  • Skribentens bildJohan Arnkil

Vikten av meningsfullhet i vardagen

Har du hört talas de undersökningar som pekar på att en stor majoritet av svenskar och människor i de industriella industriella länderna inte känner sig engagerade på jobbet?


Jag tror att vi behöver människor som gör det de brinner för, som känner engagemang och upplever att livet är värdefullt - även på en måndag. De som är aktiva på LinkedIn, där jag tog upp detta ämnet, tillhör troligen den skaran som uppskattar måndagar men hur når vi dig som inte gör det? Dig som sitter fast i ångesten och hopplösheten som spridit sig till hela veckan och på fredag eftermiddag pustar ut och säger "Äntligen!" ?


Det verkar som att vi människor inte skapar förändring i livet förrän det gör tillräckligt ont. Det verkar som att vår hjärna är inställd på överlevnad och inte lycka. Därför överlever vi ganska lätt i ett samhällsklimat som det svenska, och allt fler människor i världen lever ett gott liv och har det de behöver men ändå tycks lycka vara ovanligt. Våra förfäder har fått slåss, kämpa och arbeta hårt för att överleva. Stadigt blir världen allt bättre och även våra livsvillkor. Vi går från överlevnad till meningsfullhet.

Vad ger ditt liv meningsfullhet?

Vad är din unika gåva?

Vad älskar du att göra?

Hur vill du bidra till världen?


Jag tror att det dessa frågor för oss som människor är viktiga att finna svar på, särskilt i ett land där 10 procent av befolkningen sägs lida av depression.


Det är dags att vakna, det är dags för en ny riktning!


20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rädd att falla

Jag: Hej Universum. Universum: Hej. Jag: Jag faller isär, kan du sätta ihop mig igen? Universum: Helst inte Jag: Varför? Universum: För att du inte är ett pussel. Jag: Men alla de bitar av mitt liv so

Comments


bottom of page