INLEDNING (ur STRIPTEASE)


Hur fungerar livet, världen och universum?
Detta är något som fascinerat mig sedan jag var liten. Böcker jag valt att
läsa, har alltid varit om andra individers personliga livserfarenheter, undersökningar
och forskning. När jag ser tillbaks på mitt eget liv känns det
som att jag fått en utmanande resa för att den ska delas med andra. Mitt
liv har blivit en berättelse som kan hjälpa andra som också längtar efter
att komma vidare i sina liv. Denna bok hade jag själv behövt läsa under
min resa.
Min bok handlar om dig lika mycket som om mig. Boken innehåller också
en massa frågor för att öppna ditt medvetande. Min nakna berättelse
och mina frågor hoppas jag skall bidra till att du verkligen lär känna dig
själv, vem du egentligen är och vad du vill.
Min uppväxt är präglad av förminskande tankar, låg självkänsla, tvivel,
drömmar, otrygghet och en väldigt stark längtan. Idag är jag kroppsterapeut,
mindfulness-instruktör, coach, NLP Master och har 25 års erfarenhet
av personlig utveckling. I min karriär har jag under 16 år haft 10 000
möten där jag hjälpt människor att må bra i kropp och själ. Nu delar jag
mina erfarenheter och reflektioner med dig. Min förhoppning är att detta
ska vara ett stöd på din egen resa mot att vakna. Mänskligheten behöver
vakna, annars riskerar hon att dö i sömnen.

Johan Arnkil

Fjärås Augusti 2019

Kommentarer från läsarna:

 

”Läser din bok, har kommit till s 58. Blir ödmjuk och berörd. Vilken fantastisk bok du skrivit!”
 


”Du är värd all credit för allt du gjort. Du kommer att vara ovärderlig för många människor framledes.”
 


”Du är en inspiratör för många. Allt du ger av dig själv, gör att fler vågar gå sin egna väg. Att våga vara du och testa olika infallsvinklar av sig för att lära känna mer av sitt sanna jag. Att ta tillbaka sitt själsliga jag. Du är kärleken, ljuset som omfamnar världen. GRATTIS TILL DIN FÖRSTA BOK, DET KOMMER BLI FLER. Jag läst den och köpte den till mina döttrar med.”
 


”JAG KAN BARA INTE SLUTA LÄSA!!!!
Johan Arnkil, vilken bok du har skrivit. Jag har bara kommit till sidan 82 men känner en hungrig nyfikenhet  på din livsresa. Så mycket tips, så mycket av fakta men ändå så lätt att ta till sig. Du är bara så himla häftig och autentisk. Jag bara älskar denna bok.”

 


”Streckläser din bok. Sååå bra!
Den liksom samtalar med mig.”

 


”Jättebra bok Johan! En djupt mänsklig skildring där jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Det är så viktigt att människor öppnar & visar sig på riktigt. Tack!”
 


”Boken är intressant och underhållande.”
 


"Det är ett intressant tilltalande språk du fått till. Som att du sitter där och konverserar precis framför mig. Häftigt!"
 


”Igenkänning. Skratt. Underhållande. Boken var bra. Eftersom jag kände igen mig så kände jag vad skönt att jag inte är ensam om att känna så. Lärorikt. Många tips.”
 


”Sitter och läser din bok som jag tycker väldigt mycket om. Den är jordad samtidigt som den genomströmmas av flödet av själva livets essens . De här två meningarna som jag nu har framför mig kommer jag att skriva upp på min mindboard. De kommer att vara viktiga för hur jag tar mig fram i fortsättningen. ”Vad behövs för att hålla mig i flöde? Hur skulle en struktur som gynnar mitt flöde se ut? ”. Dessa två är precis vad jag behöver fokusera på inför det jag har framför mig. Så tack för dessa. ”
 


”Jag blev stärkt i min tror att det aldrig är för sent i livet att göra förändringar som man funderat på.”
 


”Jag är en del andlig jag själv, så jag uppskattade alla viktiga påminnelser om vad som är viktigast i livet.
Sen det oväntade.....!! Din öppna berättelse om vad som format dig. Som bokens titel. Öppet, naket, ärligt.
Sen gillade jag designen på boken. Den där fliken som påminner en varje gång man slår igen boken. ”Hur levande vill du vara”
Men sen det bästa. Skrattade högt. Boken låg oftast på köksbordet. Och när jag läst mer än halva boken. Boken ligger där ouppslagen när jag äter frukost. Plötsligt ser jag dej som en kvinna. Genialiskt!
Åsså blir man sen åxå påminns om det manliga o kvinnliga när man ser omslaget!
Bra jobbat. Bra bok. ”

Recensioner:

sofias_books skriver:

 

Jag fick boken ”Striptease. En naken berättelse om att ömsa skinn” av Johan Arnkil som recensionsexemplar.
Det har tagit lång tid för mig att läsa denna boken. Men inte för att den inte är bra utan för att jag har tagit många pauser för att bearbeta det jag läst.

Jag har läst om flera stycken för att kunna ta det till mig. Men så är det alltid för mig, jag kan inte sträckläsa böcker som inte är skönlitterära. Boken är en blandning av självbiografi och självhjälpsbok.

Johan berättar om sin uppväxt och sin väg mot att bli kroppsterapeut, föreläsare och att starta eget. En bok om att finna sig själv.
Johan blandar upp sin egna text med mycket citat och dikter, t.ex. från Albert Einstein, Jim Carrey och Karin Boye. Det är även flera foton i boken, det gillar jag när det är självbiografiska böcker.
Boken gav mig många tankeställare och funderingar över hur man kan ändra sig själv och sitt tankesätt för att må bättre.
Tack @johanarnkil för att jag fick läsa din bok! 🌸🌸🌸

Författaren svarar:

Stort stort tack @sofias_books för att du verkligen tog dig in i min bok. Det är en bok som kräver engagemang och närvaro av läsaren precis som livet självt gör det. Boken frågar om du vill vara regissör eller statist i ditt liv och jag ser hur jag själv pendlat mellan dessa roller i mitt eget liv. Människan är otroligt kraftfull skapare. Det är upp till oss att använda vår kraft med hjärta och visdom. Att jag skriver om detta betyder inte att jag är lärare i det. Jag är blott en student som vill dela erfarenheter med andra studenter på livets resa. Tillsammans kan vi skapa vad som helst. Glad midsommar! 🌞🌼😍🇸🇪

Länk till recension

 

 

annas_bokhylla skriver:

"Johan delar öppet och frimodigt sin berättelse om sitt liv. Om motgångar, vändpunkter och om att finna sig själv i en allt mer stressad värld. ⁣


Boken har korta kapitel, är personlig, har en del bilder och är full av texter, citat och dikter. Dessutom ställer författaren kärnfulla frågor till sig själv och till mig som läsare. ⁣


Många av Johans tänkvärda meningar och budskap har fyllt mig med lugn och harmoni och en bekräftande känsla av ”Ja, såhär är det!”. ⁣


Jag upplever dock att boken flera gånger upprepar sig och ibland är det svårt för mig att läsa vidare för stunden.⁣


Några citat ur boken:⁣
”Jag är inte mina tankar. Jag är inte mina känslor. Jag har tankar. Jag har känslor.”⁣

 

”Du är kraften i ditt liv.”⁣

 

”Allt är möjligt. Allt förändras.”⁣


Rekommenderar boken varmt. 🌼 Tack Johan för erbjudandet om att läsa. ⁣"

@forlagshusetsiljansmasar
Betyg: 🦄🦄🦄 (och en stor ⭐️) av 5

Länk till recension

​​

i_min_bokhylla skriver:

Johan Arnkil skriver naket, ärligt och berörande om en uppväxt präglad av sjukdom, mobbning, utanförskap, otrygghet och hans bästa väns död. Om sitt eget självmordsförsök och insikten att dö var värre än att leva och han började ställa frågan "vad kan jag uppskatta just nu?" Boken Striptease En naken berättelse om att ömsa skin handlar om att upptäcka livet och att känna sig mer levande. Johan Arnkil delar sin resa och sina upplevelser för att ge dig möjlighet att spegla dig i hans erfarenheter. Frågan är hur levande vill du vara?

Johan Arnkil tar inga omvägar, han förskönar inte utan skriver rakt på, öppet och tankeväckande. Det är en lättläst bok med bra flyt och stundtals väldigt träffande, i allafall för mig, på ett nästan smärtsamt vis.

En bok som engagerar och rör om och samtidigt lyfter upp och hjälper till. Väldigt bra skriven och väl värd att läsa. Full av inspiration och glädje trots svärtan.

Tack så jättemycket till @johanarnkil för att jag fick läsa din bok.

#stripteaseennakenberättelseomattömsaskin #i_min_bokhylla #förlagetsiljansmåsar #hemmamedenbok #läsmig #boktips

Länk till recension

​​

millimys_books skriver:

”Striptease -en naken berättelse om att ömsa skinn” av @johanarnkil .
Det här är ingen ”vanlig” bok. Jag skulle vilja säga att det är en blandning mellan en självbiografi & självhjälpsbok. Den är skriven på ett väldigt personligt och reflekterande sätt som får mig trygg i tanken. En värme sprids och jag känner att -ja men så är det ju. .
En inre & yttre resa om att hitta och tillåta sig använda sin fulla potential. Att ”hitta sig själv” låter klyschigt och det skulle jag inte kategorisera denna bok som. Den är djup, rak & ärlig!
.
Jag ömsom fascineras och ömsom förvånas på ett bra sätt.
.
Att våga lyssna på sin intuition & följa den inre rösten utan att veta vart den tar en... det är så jag alltid gjort... men så kommer ju den där förnuftiga rösten som heter ”intellekt” och tar över ibland...
.
Tack för att jag fick läsa! 🙏 @johanarnkil .
#recex #recensionsexemplar #stripteaseennakenberättelseomattömsaskinn #millimys #bookstagrammer #bookstagram #bokblogg #bokbloggare #bookinfluencer #bokinfluencer

Länk till recension

​​

Enkla knep skriver

Betyg 5/5

Den va inte som jag trodde, mycket bättre

Offerkofta eller medveten T-shirt kände jag träffade rätt om vad boken handla om för mig. Med en utforskande inställning får vi följa med händelserika år med många tillbaka blickar.

Boken är i dagboksform som jag verkligen gillade.

Min favorit del i boken var om Kisse, katten som bara skulle passas men flyttade in.

Sen måste jag bara säga att omslaget var så himla coolt gjort, subtilt och skvallra lite om en del i boken. Dock måste man ha den i handen för att se det. Alla som sett den "dolda" designen hemma hos mig har uppskattat den.

Jag skulle rekommendera denna boken till dig som vill vidga dina vyer, få tips på vad du kan läsa (spoiler) finns en boklista med. Men framförallt för att få inspiration att följa ditt hjärta.

Vill skriva mer men vill inte skriva för mycket spoilers.

Länk till recension

Artikel om boken STRIPTEASE :

​​
En naken berättelse om liv och drömmar

 

Hans stora dröm var att bli bäst i världen i bowling. Efter en depression och ett självmordsförsök, bytte han fokus och utbildade sig bland annat till kroppsterapeut. Att hjälpa människor att må bra och att själv utvecklas på ett inre plan är idag det centrala för Johan Arnkil, vars bok ”Striptease – en naken berättelse om att ömsa skinn” nu ges ut på Förlagshuset Siljans Måsar.

I Johan Arnkils bok får läsaren ta del av författarens egen resa där han, via de svårigheter han möter, vaknar upp för en andlig verklighet och till sin inre rika värld. Men ” Striptease” handlar också om vikten av att leva sin fulla potential och att följa sina drömmar – och tar även upp de idag brännheta frågorna som rör maskulinitet och femininitet.

Varför har du skrivit boken?
– När jag masserar eller på annat sätt arbetar med klienter, kommer det ofta upp tankar som jag tycker borde skrivas ner. Jag har gjort cirka 10 000 behandlingar, och är även utbildad i mindfulness, coaching och NLP, (neurolingvistisk programmering). I mina möten med klienter blir det ofta, utöver massage, samtal om livets utmaningar och då går jag in i en mer coachande roll. En av mina lärare uppmanade mig att skriva, så jag startade en blogg 2016 där jag delade med mig av mina tankar om livet. De blev ofta väldigt uppskattade, och jag blev då ombedd att skriva en bok.

Finns det dessutom några speciella händelser i ditt eget liv som ledde fram till den här skrivprocessen?
– Ja, flera. Efter självmordsförsöket 1990 ställde jag mig själv frågan: ”Vad kan jag uppskatta just nu?”. Mitt andliga uppvaknande 2011 kraschade min föreställning om att det inte finns mer än det jag kan se och ta på, och min uppväxt då jag förminskade mig själv, har naturligtvis även bidragit. Dessutom har förstås alla kurser i personlig utveckling påverkat mig och mitt skrivande av den här boken.

Vilka är dina centrala budskap?
– Att vi människor inte är offer utan skapare. Vi är ämnade att leva obegränsade och att kunna expandera till vår fulla potential. Ett tredje budskap är att det finns ett högre syfte med våra liv här på jorden, något jag är övertygad om.

Varför har du valt just dessa?
– För att jag själv behövde dessa för att utvecklas och må bra. Men också för att jag ser att andra verkar behöva de här budskapen. Det pågår en utveckling i världen som är väldigt positiv och som det talas för lite om ännu. Det pratas mest om klimat, konflikter och pengar. Jag förringar verkligen inte detta, men med en högre medvetenhet hos oss, kan alla de här problemen lösas genom att vi följer det vi innerst inne vet är rätt. Jag vill bidra till att vi gör fler medvetna val.

Finns det andra teman i berättelsen som du vill lyfta fram?
– Maskulinitet och femininitet. Hur män förhåller sig till kvinnor och hur kvinnor har behandlats genom historien. Varenda man har en mamma, och vi kallar vår jord för ”Moder jord”. Med det perspektivet tycker jag att det är besynnerligt att kvinnor så ofta förminskas eller förnedras av män än idag. Genom tantrakurser har jag fått en mycket sundare syn på polariteten mellan män och kvinnor. Jag tycker om att se oss som gudar och gudinnor.

Vad hoppas du att dina läsare tar med sig efter att ha läst din bok?
– Om jag kan bidra med nya perspektiv och känslan av att allt är möjligt, blir jag väldigt nöjd. Men också att vi inte behöver invänta vetenskapliga bevis för att följa vår intuition. Vi är mycket intelligentare som art än vi förstår, och innerst inne vet vi det vi behöver veta, avslutar Johan Arnkil.

/Gabriella Lücke, journalist

                                   

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse.  LÄS MER