INLEDNING (ur STRIPTEASE)


Hur fungerar livet, världen och universum?
Detta är något som fascinerat mig sedan jag var liten. Böcker jag valt att
läsa, har alltid varit om andra individers personliga livserfarenheter, undersökningar
och forskning. När jag ser tillbaks på mitt eget liv känns det
som att jag fått en utmanande resa för att den ska delas med andra. Mitt
liv har blivit en berättelse som kan hjälpa andra som också längtar efter
att komma vidare i sina liv. Denna bok hade jag själv behövt läsa under
min resa.
Min bok handlar om dig lika mycket som om mig. Boken innehåller också
en massa frågor för att öppna ditt medvetande. Min nakna berättelse
och mina frågor hoppas jag skall bidra till att du verkligen lär känna dig
själv, vem du egentligen är och vad du vill.
Min uppväxt är präglad av förminskande tankar, låg självkänsla, tvivel,
drömmar, otrygghet och en väldigt stark längtan. Idag är jag kroppsterapeut,
mindfulness-instruktör, coach, NLP Master och har 25 års erfarenhet
av personlig utveckling. I min karriär har jag under 16 år haft 10 000
möten där jag hjälpt människor att må bra i kropp och själ. Nu delar jag
mina erfarenheter och reflektioner med dig. Min förhoppning är att detta
ska vara ett stöd på din egen resa mot att vakna. Mänskligheten behöver
vakna, annars riskerar hon att dö i sömnen.

Johan Arnkil

Fjärås Augusti 2019

Kommentarer från läsarna:

 

”Läser din bok, har kommit till s 58. Blir ödmjuk och berörd. Vilken fantastisk bok du skrivit!”
 


”Du är värd all credit för allt du gjort. Du kommer att vara ovärderlig för många människor framledes.”
 


”Du är en inspiratör för många. Allt du ger av dig själv, gör att fler vågar gå sin egna väg. Att våga vara du och testa olika infallsvinklar av sig för att lära känna mer av sitt sanna jag. Att ta tillbaka sitt själsliga jag. Du är kärleken, ljuset som omfamnar världen. GRATTIS TILL DIN FÖRSTA BOK, DET KOMMER BLI FLER. Jag läst den och köpte den till mina döttrar med.”
 


”JAG KAN BARA INTE SLUTA LÄSA!!!!
Johan Arnkil, vilken bok du har skrivit. Jag har bara kommit till sidan 82 men känner en hungrig nyfikenhet  på din livsresa. Så mycket tips, så mycket av fakta men ändå så lätt att ta till sig. Du är bara så himla häftig och autentisk. Jag bara älskar denna bok.”

 


”Streckläser din bok. Sååå bra!
Den liksom samtalar med mig.”

 


”Jättebra bok Johan! En djupt mänsklig skildring där jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Det är så viktigt att människor öppnar & visar sig på riktigt. Tack!”
 


”Boken är intressant och underhållande.”
 


"Det är ett intressant tilltalande språk du fått till. Som att du sitter där och konverserar precis framför mig. Häftigt!"
 


”Igenkänning. Skratt. Underhållande. Boken var bra. Eftersom jag kände igen mig så kände jag vad skönt att jag inte är ensam om att känna så. Lärorikt. Många tips.”
 


”Sitter och läser din bok som jag tycker väldigt mycket om. Den är jordad samtidigt som den genomströmmas av flödet av själva livets essens . De här två meningarna som jag nu har framför mig kommer jag att skriva upp på min mindboard. De kommer att vara viktiga för hur jag tar mig fram i fortsättningen. ”Vad behövs för att hålla mig i flöde? Hur skulle en struktur som gynnar mitt flöde se ut? ”. Dessa två är precis vad jag behöver fokusera på inför det jag har framför mig. Så tack för dessa. ”
 


”Jag blev stärkt i min tror att det aldrig är för sent i livet att göra förändringar som man funderat på.”
 


”Jag är en del andlig jag själv, så jag uppskattade alla viktiga påminnelser om vad som är viktigast i livet.
Sen det oväntade.....!! Din öppna berättelse om vad som format dig. Som bokens titel. Öppet, naket, ärligt.
Sen gillade jag designen på boken. Den där fliken som påminner en varje gång man slår igen boken. ”Hur levande vill du vara”
Men sen det bästa. Skrattade högt. Boken låg oftast på köksbordet. Och när jag läst mer än halva boken. Boken ligger där ouppslagen när jag äter frukost. Plötsligt ser jag dej som en kvinna. Genialiskt!
Åsså blir man sen åxå påminns om det manliga o kvinnliga när man ser omslaget!
Bra jobbat. Bra bok. ”

Artikel om boken STRIPTEASE :

​​
En naken berättelse om liv och drömmar

 

Hans stora dröm var att bli bäst i världen i bowling. Efter en depression och ett självmordsförsök, bytte han fokus och utbildade sig bland annat till kroppsterapeut. Att hjälpa människor att må bra och att själv utvecklas på ett inre plan är idag det centrala för Johan Arnkil, vars bok ”Striptease – en naken berättelse om att ömsa skinn” nu ges ut på Förlagshuset Siljans Måsar.

I Johan Arnkils bok får läsaren ta del av författarens egen resa där han, via de svårigheter han möter, vaknar upp för en andlig verklighet och till sin inre rika värld. Men ” Striptease” handlar också om vikten av att leva sin fulla potential och att följa sina drömmar – och tar även upp de idag brännheta frågorna som rör maskulinitet och femininitet.

Varför har du skrivit boken?
– När jag masserar eller på annat sätt arbetar med klienter, kommer det ofta upp tankar som jag tycker borde skrivas ner. Jag har gjort cirka 10 000 behandlingar, och är även utbildad i mindfulness, coaching och NLP, (neurolingvistisk programmering). I mina möten med klienter blir det ofta, utöver massage, samtal om livets utmaningar och då går jag in i en mer coachande roll. En av mina lärare uppmanade mig att skriva, så jag startade en blogg 2016 där jag delade med mig av mina tankar om livet. De blev ofta väldigt uppskattade, och jag blev då ombedd att skriva en bok.

Finns det dessutom några speciella händelser i ditt eget liv som ledde fram till den här skrivprocessen?
– Ja, flera. Efter självmordsförsöket 1990 ställde jag mig själv frågan: ”Vad kan jag uppskatta just nu?”. Mitt andliga uppvaknande 2011 kraschade min föreställning om att det inte finns mer än det jag kan se och ta på, och min uppväxt då jag förminskade mig själv, har naturligtvis även bidragit. Dessutom har förstås alla kurser i personlig utveckling påverkat mig och mitt skrivande av den här boken.

Vilka är dina centrala budskap?
– Att vi människor inte är offer utan skapare. Vi är ämnade att leva obegränsade och att kunna expandera till vår fulla potential. Ett tredje budskap är att det finns ett högre syfte med våra liv här på jorden, något jag är övertygad om.

Varför har du valt just dessa?
– För att jag själv behövde dessa för att utvecklas och må bra. Men också för att jag ser att andra verkar behöva de här budskapen. Det pågår en utveckling i världen som är väldigt positiv och som det talas för lite om ännu. Det pratas mest om klimat, konflikter och pengar. Jag förringar verkligen inte detta, men med en högre medvetenhet hos oss, kan alla de här problemen lösas genom att vi följer det vi innerst inne vet är rätt. Jag vill bidra till att vi gör fler medvetna val.

Finns det andra teman i berättelsen som du vill lyfta fram?
– Maskulinitet och femininitet. Hur män förhåller sig till kvinnor och hur kvinnor har behandlats genom historien. Varenda man har en mamma, och vi kallar vår jord för ”Moder jord”. Med det perspektivet tycker jag att det är besynnerligt att kvinnor så ofta förminskas eller förnedras av män än idag. Genom tantrakurser har jag fått en mycket sundare syn på polariteten mellan män och kvinnor. Jag tycker om att se oss som gudar och gudinnor.

Vad hoppas du att dina läsare tar med sig efter att ha läst din bok?
– Om jag kan bidra med nya perspektiv och känslan av att allt är möjligt, blir jag väldigt nöjd. Men också att vi inte behöver invänta vetenskapliga bevis för att följa vår intuition. Vi är mycket intelligentare som art än vi förstår, och innerst inne vet vi det vi behöver veta, avslutar Johan Arnkil.

/Gabriella Lücke, journalist

                                   

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse.  LÄS MER