God hälsa är god ekonomi

Jag erbjuder föreläsningar och behandlingar med fokus på massage, personlig utveckling, mental träning, inspiration och mindfulness. Kort sagt så har jag mängder att dela med mig av på temat Må bra.

Massage på arbetet

Belastningsskadorna i arbetslivet är fortfarande en dominerande orsak till långa sjukskrivningar. För många människor innebär det daglig smärta eller värk i muskler och leder. Genomsnittlig sjukskrivningsperiod för män och kvinnor med anmälda belastningssjukdomar är mer än fem månader. Detta är kostsamt för arbetsgivare, myndigheter och enskilda.

 

Utvecklingen går mot att fler och fler arbetar med lättare arm / handarbete, som ofta utförs sittande. Ett exempel är den ökade datoranvändningen i arbetet och på fritiden. Av Sveriges drygt 4 miljoner arbetstagare är det nu närmare 3 miljoner som använder dator av något slag i sitt arbete. Ökad arbetsmängd och dagens rådande tidspress belastar ytterligare våra stressmuskler i nacke och skuldror. Statistik visar att det är lika stor andel kontorsarbetare som vårdpersonal, 30-40%, som varje vecka har ont i nacke, axlar och armar.

Massage på arbetet minskar besvär hos personalen och är mycket uppskattat. Studier visar att en investerad krona i friskvård ger tre kronor tillbaka.

Musarm

Begreppet musarm är inte en diagnos utan ett populärt samlingsnamn för många olika tillstånd som kan drabba nacke, axlar, armar och händer vid intensivt bildskärmsarbete. Besvären är smärtsamma och det tar lång tid att få bukt med dem. Särskilt lång tid tar det om inte grundorsaken åtgärdas.

 

För att förebygga belastningsskador så kan man arbeta aktivt med ergonomin på arbetsplatsen och anlita en massageterapeut som i tidigt skede kan behandla eventuella besvär samt ge råd om förebyggande åtgärder.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse.  LÄS MER