top of page
Sök
  • Skribentens bildJohan Arnkil

Vad är framgång?

Vad är framgång för dig?


Är det att ha en högre position på jobbet?

Tjäna mycket pengar?

Att ha en större bil eller ett större hus?

Att resa?

Att bli känd?

Att vara gift och ha barn?


Under 2020 har tillvaron vänts upp och ner för många. En del har förlorat jobbet och mycket pengar. Andra har mer att göra och tjänar mer pengar. För min egen del så tappade jag 90 procent av mina inkomster från företagsmassage (som fortfarande var min största inkomstkälla) under två dagar i början av maj. Efter några sömnlösa nätter tog jag action och ställde om. Började bland annat söka en anställning och hittade snart en. Under den perioden så kände jag mig ändå rik, rikare än någonsin faktiskt. Jag insåg att var omgiven av rikedom och överflöd. Jag och min sambo bor i ett hus på landet tillsammans med hennes två barn på halvtid och två katter och en hund. Vi har skogen alldeles intill oss och hennes föräldrar som bor granne med oss har kor, får och höns. Vi äter nyvärpta ägg och kött från korna och fåren som går ute året runt om de vill.

Vad är rikedom för dig?


Om du förlorar allt du har. Om alla affärer stänger, byggnader blir jämnade med marken. Inget finns kvar av det vi ser. Vad är det första du då kommer att sakna? Är det huset, bilen, båten eller något annat?

Vad är det andra du kommer att sakna? Vad är det tredje? Vilka är de tre viktigaste sakerna i ditt liv? Har du de sakerna idag? Är det fysiska saker eller är det relationer eller något annat? I vilken utsträckning uppskattar du dem? Hur mycket tid per dag ägnar du åt dem?


Jag har en drivkraft och vill framåt. Jag vill någonstans. Vilket innebär att jag ofta inte är där jag är. Min sambo hejdar mig ofta och undrar var jag är. Det hjälper mig att släppa gasen och uppleva livet som det är just nu. I år är vi många som fått möjlighet att stanna upp och uppleva livet som det är just nu. Vi har fått möjlighet att upptäcka vad vi har och vilka vi är. När vi blir mer närvarande så löser sig mycket av sig självt. I tanken så färdas vi ofta framåt eller bakåt vilket gör att vi inte är här och nu. När vi är i tanken så får vi lätt problem. Men när vi är i nuet så försvinner de flesta problemen. När vi inte upplever att vi har problem så banar det väg för att må bättre. När vi mår bra så blir det vi gör bra.

Det börjar med att må bra.

Framgång i det inre, skapar framgång i det yttre.Johan Arnkil Mental Coach – Föreläsare – Författare

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rädd att falla

Jag: Hej Universum. Universum: Hej. Jag: Jag faller isär, kan du sätta ihop mig igen? Universum: Helst inte Jag: Varför? Universum: För att du inte är ett pussel. Jag: Men alla de bitar av mitt liv so

Comments


bottom of page