top of page
Sök
  • Skribentens bildJohan Arnkil

KärlekVad har detta med tantra att göra frågade någon mig?


När jag gick kurs en kurs i tantra och yoga för några år sedan så ritades en bild upp som liknande en darttavla. Men istället för en röd prick så var det ett hjärta i mitten. Runt omkring var det ringar som var kopplade till känslor och till chakran. När en känsla triggades var det ett försvar som regerade och hörde också ihop med ett chakra. Det är så jag minns det.


I grund och botten är vi kärlek och på tantrakurser har det hänt att jag upplevt en oerhört stark känsla av one-ness och universiell kärlek.

Men ändå så lever jag inte där ständigt. Inte ens i mötet med mig själv.

En röst i mitt huvud kan ofta säga negativa och begränsande saker om mig själv. "Det där går inte, jag klarar inte detta, vad gör jag här, hur skall detta kunna fungera...osv."


Genom att träna min inre röst till att bli vänligare mot mig själv så kan jag också bli vänligare mot andra, naturen och jorden. Genom att påminna mig om den kärlek jag upplevt och vad jag känner kärlek till så kan jag uppleva mer kärlek i nuet, agera utifrån kärlek, bli kärlek. Hur skulle världen se ut om världens ledare gjorde detta? Hur skulle världen te sig om vi alla gjorde detta?


Genom att lägga mitt fokus på hjärtat och lugna andningen så kan jag skapa inre harmoni och tillsammans med tankar på det jag känner kärlek och tacksamhet för, så formar jag om min energi i stunden. På så sätt kan jag manifestera dessa meningar i min fysiska kropp.

Av kärlek är vi komna, till kärlek skall vi åter vara.

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rädd att falla

Jag: Hej Universum. Universum: Hej. Jag: Jag faller isär, kan du sätta ihop mig igen? Universum: Helst inte Jag: Varför? Universum: För att du inte är ett pussel. Jag: Men alla de bitar av mitt liv so

Comments


bottom of page